Roots & Roses is een festival waar men muziek kan ontdekken in een aangename, gezellige en groene omgeving.

2024 wordt een jaar waar er een nieuwe wind door het festival zal waaien want Roots & Roses past zich aan zonder afbreuk te doen aan zijn DNA en al zeker niet aan de dag van de (arbeid) muziek zijnde 1 mei !  

Met zijn 2 podia combineert het festival zijn zoektocht naar nieuwe en huidige rock en pop muziek op het Roses podium met het serveren van historische muziekvormen als blues, folk, americana of soul op het Roots podium. 

Lessen ligt vlak aan de taalgrens en het festival maakt er een erezaak van om zowel artiesten van beide landsdelen het podium te laten delen, en zo een rol te spelen in de ontwikkeling van de Belgische muziekscene, als om artiesten met een internationale renomé aan het Belgische publiek voor te stellen. 

Op het festivalterrein kan men niet alleen genieten van fantastische muziek maar ook van lekkere gerechten uit de Belgische en internationale keuken. Daarnaast schenkt men er tevens lekkere drankjes waarbij er zeker aandacht is voor de lokale smaken. Dit alles geserveerd in bioafbreekbare of herbruikbare borden of bekers om zodoende ook veel aandacht te schenken aan het behoud van het milieu.  

Het CC René Magritte, organisator van Roots & Roses, ziet het festival  als één groot feest waar publiek, artiesten en de honderden vrijwilligers samen van kunnen genieten!

It’s only rock and roll, Baby !