Roots & Roses, een festival voor lekkerbekken !

Ook dit jaar is er een team van een 50-tal koks in de weer om lekkere maaltijden aan het publiek van Roots & Roses te kunnen voorschotelen. Nieuw is dat de maaltijden nu volledig met lokale bio- of kwaliteitsproducten worden bereid. Al het vlees komt van COPROSAIN, een voorloper van biovleesproductie.
Eetstand Mexico
Echt Mexicaans eten uit de diverse regio’s van het land. Kom proeven en sta versteld!
- Verschillende taco’s: Cochinita pibil (gerecht uit Yucatan; varkensvlees in een achiote saus), Garnalen met mole verde (gerecht uit Acapulco, garnalen in een saus met pompoenpitten)
- Chili con carne of Sin carne met huisgemaakte habanero saus (pikant en geparfumeerd) en/of zure saus
- Guacamole en tortilla’s met traditionele guacamole
- Mexicaanse schotel : assortiment van bovenstaande gerechten
Eetstand “Indische keuken van Mauritius”
In de keuken van Mauritius vindt men de principes van de Indische keuken terug, maar nog verfijnder en vermengd met Afrikaanse en Europese invloeden.
- Rundvleescurry (rundvlees- en aardappelcurry geserveerd met basmatirijst)
- Linzen dal met basmatirijst (vegan)
- Mauritiaanse schotel (duo van de twee curry’s)
De Belgische eetstand, Charcuterie en Festival Traditie
Typische festivalgerechten maar anders geserveerd. Alles is ambachtelijk bereid door onze koks. Hoge kwaliteit is gewaarborgd.
- Echte reuzehamburgers met puur bio rundvlees. Geserveerd in ambachtelijk sesambroodje of op een bord met salade. Huisgemaakte ketchup, tartaar, pickles, andalouse en salade.
- Traditionele frieten gebakken in ossenwit met huisgemaakte sausen (mayonaise, pickles, tartaar, samoerai of ketchup).
- Oliefrietjes geserveerd met dezelfde sausen, maar zonder eieren (vegan)
- Echte droge worsten volgens het familiale recept van de Boss (die van het festival, niet die van Born in the USA)
De Italiaanse eetstand
- Porchetta, half gezouten varkensvlees gevuld en 18 uur lang op lage temperatuur gekookt met een subtiel mengsel van verse kruiden. Geserveerd in ambachtelijk brood of op uw bord. Een traditioneel recept uit Zuid-Italië.
- Penne alla puttanesca: pasta met kappertjes, olijven en tomaten, geserveerd met geraspte pecorino… of zonder voor een vegetarische of vegan versie.
De Cambodja stand
- vegetarische noedel (vegan)
- overheerlijke “glass noodle” (vegan)
- nems
- aziatische worstjes met citroengras
De Japanse eetstand
Misosoep (vegan)
Goma Aé (spinazie met sesamsaus – vegan)
Soboro Don (varkensgehakt in saus over rijst met roerei en gehakte prei)
De Eetstand Gebak
Heerlijke artisanale taarten met fruit, kaas, suiker, citroen…. voor alle smaken
Milkshake Stand van La Ferme Blanche
De eigenaars van la Ferme Blanche (uit Bois-de-Lessines) bereiden met de produkten van hun boerderij heerlijke aardbeimilkshakes.
Drank(en)
- Soft (water 1 T /biofruitsappen 2T)
- Artisanale cider : 2 tickets
- Bieren :
- Van het vat : Pils Redor, Roses (bier speciaal gebrouwd voor het festival), Moinette (20 cl), Saison Bio Dupont (20 cl) : 2T
- Fles 75 cl : Moinette (blonde, ambrée), Saison Dupont, La Bons Voeux, Chimay Bleue, Chimay Blanche 7T, Kriek Boone : 9 T
- Witte en Rode wijn : 3 tickets
- ook heerlijke koffie en massala Tchaï: met melk en kruiden, op z’n Indisch
Tickets drank/eten
8 tickets = 12 €
7 tickets = 10,50€