Roots & Roses, een festival voor lekkerbekken !

Ook dit jaar is er een team van een 50-tal koks in de weer om lekkere maaltijden aan het publiek van Roots & Roses te kunnen voorschotelen. Nieuw is dat de maaltijden nu volledig met lokale bio- of kwaliteitsproducten worden bereid. Al het vlees komt van COPROSAIN, een voorloper van biovleesproductie.

Eetstand Mexico

Echt Mexicaans eten uit de diverse regio’s van het land. Kom proeven en sta versteld!   

  • Verschillende  taco’s: Cochinita pibil (gerecht uit Yucatan; varkensvlees  in een achiote  saus), Garnalen met mole verde (gerecht uit Acapulco, garnalen in een saus met pompoenpitten)
  • Chili con carne met huisgemaakte habanero saus (pikant en geparfumeerd) en/of zure saus 
  • Guacamole en tortilla’s met traditionele guacamole
  • Mexicaanse schotel : assortiment van bovenstaande gerechten

Eetstand “Indische keuken van Mauritius”

In de keuken van Mauritius vindt men de principes van de Indische keuken terug, maar nog verfijnder en vermengd met Afrikaanse en Europese invloeden.

  • Runds Bryani (rundscurry gestoofd met basmati rijst, geparfumeerd met caripoulé kruiden en koriander)
  • Groeten Bryani (groeten carry gestoofd met  basmati rijst, geparfumeerd met caripoulé kruiden en koriander)
  • Mauritiaanse schotel: duo van Bryani et wortelsalade met munt

De Belgische eetstand, Charcuterie en Festival Traditie

Typische festivalgerechten maar anders geserveerd. Alles is ambachtelijk bereid door onze koks. Hoge kwaliteit is gewaarborgd.

  • Echte reuzehamburgers met puur bio rundvlees. Geserveerd in ambachtelijk sesambroodje of op een bord met salade. Huisgemaakte ketchup, tartaar, pickles, andalouse en salade.
  • Traditionele frieten gebakken in ossenwit met huisgemaakte sausen (mayonaise, pickles, tartaar of ketchup).
  • Echte droge worsten volgens het familiale recept van de Boss (die van het festival, niet die van Born in the USA)

De Italiaanse eetstand

  • Porchetta, half gezouten varkensvlees gevuld en 18 uur lang op lage temperatuur gekookt met een subtiel mengsel van verse kruiden. Geserveerd in ambachtelijk brood of op uw bord. Een traditioneel recept uit Zuid-Italië.
  • Penne al ragu: penne met een echte rundertomatensaus, geserveerd met geraspte pecorino.
  • Penne alla puttanesca: pasta met kappertjes, olijven en tomaten, geserveerd met geraspte pecorino… of zonder voor een vegetarische of veganistische versie.

De Cambodja stand

De Khmer-stand is terug bij Roots & Roses! Op het menu:

  • gebakken  
  • noedels met kip
  • vegetarische noedel
  • overheerlijke “glass noodle”
  • salade en loempia’s

De Japanse eetstand

Misosoep
Zalm Sakegohan (rijst en sesam gegrilde zalm)
Kinpira Groenten (assortiment van regionale seizoensgroenten gebakken in sojasaus, geserveerd met rijst)

De Eetstand Gebak

Heerlijke artisanale taarten met fruit, kaas, suiker, citroen…. voor alle smaken

Milkshake Stand van La Ferme Blanche

De eigenaars van la Ferme Blanche (uit Bois-de-Lessines) bereiden met de produkten van hun boerderij heerlijke aardbeimilkshakes.

Drank(en)

  • Soft (water/biofruitsappen) : 2 tickets
  • Artisanale cider : 2 tickets
  • Bieren
  • Van het vat
  • Pils Redor, Roots (bier speciaal gebrouwd voor het festival) ; Moinette 18cl, Saison 18cl, Trompeuse : 2 tickets
  • Fles 75 cl
  • Moinette blond of bruin, Saison Dupont, Troll, Blauwe Chimay, Witte Chimay, Bush Pommeau (soort appeljenever)
  • Witte en Rode wijn  
  • ook heerlijke koffie en massala Tchaï: met melk en kruiden, op z’n Indisch

Tickets drank/eten

8 tickets = 10 euros